Marton Adrienn-nel, Pataky Péterrel és a hét gasztrobloggerrel mostantól még ízesebb az élet

Mindenmentes kókuszgolyók

Adásban volt: 2016. September 26.
A recepthez tartozó videó
2016. September 26.

Hozzávalók

18 db
  • 25 g pisztácia
  • 2 ek. olívaolaj
  • 270 g kókuszreszelék
  • 50 g kakaópor
  • 140 g kókusztej
  • 1/2 tk. őrölt fahéj
  • 1db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 1 db vaníliarúd
  • 170 g méz
  • 95 g étcsokoládé
  • magozott meggy

Elkészítés

1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra. Ez idő alatt egy tálban összekeverjük a kókuszreszeléket, a kakaóport, a mézet, kókusztejet, a fahéjat és a vaníliarúd kikapart belsejét.

2. A pisztáciát és az olajat összekeverjük egy konyhai robotgéppel, addig, amíg a pisztácia szinte krémes állagú lesz.

3. Az így kapott masszát hozzáadjuk a kókuszos összetevőkhöz.

4. Egy kézi habverővel felverjük a tojás fehérjét, addig, amíg habot nem kapunk belőle, majd hozzáadjuk a sót és még tovább mixeljük 1-2 percig.

5. Óvatosan beleforgatjuk az így kapott habot az előzőleg összekevert masszához.

6. Kanállal vagy kézzel apró golyókat formálunk, igény szerint magozott meggyet teszünk a belsejébe.

7. Sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük az így kapott golyókat, amit 30 percre a sütőbe teszünk. Tálalás előtt 1 órán át még pihentetjük a süteményt.

8. Végül az étcsokoládét megolvasztjuk, és a lehűlt golyók 1/3-át belemártjuk.

 

Megosztom barátaimmal
Marton Adrienn

Marton Adrienn receptje

Szerkesztőink kedvencei

Békebeli kókuszgolyó

Békebeli kókuszgolyó

A klasszikus kókuszos kedvenc csúcsra járatva sok csokoládéval, aszalt meggyel, meggy lekvárral és néhány csepp likőrrel.

Napi ajánlatunk

Top videók

Sonkás-bulguros töltött kaliforniai paprikák

Könnyű ebéd vagy vacsora a sütőből. A receptből az is kiderül, hogy miért érdemes elősütnöd a paprikát.

Almás rizsfelfújt

Őszi desszert, amely egy tartalmas leves után 2. fogásként is megállja a helyét.

Duplasajtos tepsis bucik

A hot dog kiflit akár így is felhasználhatod!